Fniss!!

Jag gillar Mercedes nya reklamfilm....


Mäh!!

Jag har precis varit ute och bevittnat norrsken (norr-sken alltså) och stjärnfall... och det var sååå fint :-) Givetvis lyckades maken missa allt.... och undrar då:

"Vafan har du ätit för piller??"


Jamen typ...

Metallica - Holier Than ThouAlltså texten till den här låten är bara bäst!!

No more
The crap rolls out your mouth again
Haven't changed, your brain is still gelatin
Little whispers circle around your head
Why don't you worry about yourself instead?

Who are you? Where ya been? Where ya from?
Gossip burning on the tip of your tongue
You lie so much you believe yourself
Judge not lest ye be judged yourself

Holier than thou
You are
Holier than thou
You are

You know not

Before you judge me, take a look at you
Can't you find something better to do?
Point the finger, slow to understand
Arrogance and ignorance go hand in hand

It's not who you are, it's who you know
Others' lives are the basis of your own
Burn your bridges and build them back with wealth
Judge not lest ye be judged yourself

Holier than thou
You are
Holier than thou
You are

You know not

Who the hell are you?

Inte utan min morot!

Enzo har fått lördagsgodis.... eller fredagsmys kanske man ska kalla det! Han är jätteförtjust i morötter.... och skulle någon (läs Smilla) komma i närheten av den blir har riktigt sur.... morrar och visar tänderna. Någon skäller då ut honom och retas ännu mer.... en morot är ju som mest intressant när den blir vaktad!!

Alltså tuggben i all ära.... men inget slår lika högt som en morot :-)


Redig tös!

Ja, rubriken syftar givetvis på mig... som har varit grymt effektiv i två dagar nu... trots värk både här och där! Jag har målat.... satt upp gardiner i vardagsrummet... och möblerat om.... varit på utvecklingssamtal med lillan... roddat runt vårt zoo... tvättat... fotograferat huset (ska lägga in bilden lite senare idag)... smörjt in skinnsofforna.... vaxat köksbordet... rensat bland viktiga papper... skickat in viktiga papper...

....och nu ska jag göra morotskakor... tvätta... städa... och fortsätta måla... men först en värktablett så jag överlever några timmar till ;-)

Jag kunde inte...

....sagt det bättre själv!!
"I'm crazy but you like it" ;-)

En av världens hetaste kvinnor skakar loss igen.... seriöst....
det finns ingen annan som Shakira!!

Shakira - LocaDjuren

Något som tar mycket tid i vardagen är alla våra djur.... vårt Zoo, som maken kallar det! Eftersom just den här bloggen är ny.... och det kanske kan finnas nya "åskådare" så tänkte jag presentera vårt Zoo!


Detta är Smilla...
...och hon är min snart fyra månader gamla Schäfervalp!Här under har ni Enzo (fyller snart ett år :-)...
...som egentligen är sonens hund, men ibland kan man ju undra ;-)
Iallafall så är Enzo en Alaskan Malamute, och han kommer från
Kennel MoonloversSen har vi Frida...
...som är min häst, och hon är en kallblodstravare!Här har ni Lizzan....
...som är dotterns shettis!Sist, och faktiskt minst, så har vi Mojje...
...en katt som är av rasen Somali.Han är för övrigt oerhört skeptiskt till hundar... men har en ganska cool attityd
och låter sig bli nosad på till en viss gräns... sedan fräser har till ordentligt...
...även om det sällan har någon effekt :-)


Köket

Nej, det är ingen inredningsblogg, även om man skulle kunna tro det!! Iallafall så är köket inte heller klart, men jag lägger in lite bilder ändå. Det saknas kakel, lister, fönsterfoder och belysning (varav det sistnämnda bara finns i spisfläkten och i lamporna i fönstret än så länge).

Golvet är något av ett gissel... för vaxbehandlingen som vi köpte och lade över golvfärgen sitter inte ordentligt.... så minsta lilla sandkorn gör enorma repor... så för tillfället har vi lite diskussioner med XL-Fresks om hur de har tänkt åtgärda problemet. Då det var de som rekommenderade färgen och vaxbehandlingen ihop, och färgtillverkaren inte vill kännas vid några somhelst fel i sitt sortiment, så är det XL som får fixa det! Givetvis har de försökt krångla sig ur sitt lilla dilemma, men det kan de fetglömma.

Hade det varit ett billigt golv, eller en billig färg, som man inte hade rådfrågat om, hade man ju kunnat gilla läget... men då vi bestämde oss för att det var värt att lägga extra pengar på ett slitstarkt golv, för att det är just ett kök, så känns det inte okej att det bara blir skit av det!!

Nåväl... här kommer det lite bilder iallafall :-)

Detta rum är nog det som vi har gjort om mest i hela huset!


Sovrummet

Sovrummet är inte färdigt än eftersom det fattas taklister och fönsterfoder, men nu känns det som om att man nästan är framme vid slutresultatet.... i det rummet iallafall!

Här är lite bilder på resultatet.... och för er som anar ett mönster, rent inredningsmässigt, så är det korrekt... jag är mycket för grått vitt och beige. Det kan tyckas vara trist.... men jag anser att man lättare kan ändra karaktär på rummet om man inte låser sig med extrema färger.... eller för många olika färger. Man kan ändra färg på krukor, överkast, ljuslyktor, gardiner, kuddar och mattor ganska enkelt.... men man målar inte om ett rum lika lätt... eller lägger ett nytt golv.... alltså kan man förändra rummet i all evinnerlighet med minsta möjliga ansträngning!Det är kanske inte de bästa "före" bilderna... men jag hade inget vidvinkelobjektiv då....
men ni fattar nog ändå tror jag ;-)


Femton år!!

Seriöst... jag och maken har varit tillsammans i femton år idag... och det är fan en bedrift!! Det är nog ingen annan som skulle orkat med mig i så många år ;-)

Tanken slog mig att jag skulle åkt in till stan och köpt lite skumpa.... men att åka sammanlagt tio mil enbart för det känns lite onödigt.... eller!?!? Sen har vi så mycket mjölk som går ut idag... så till middag blir det en dingnande pannkaksbuffé.... som vi får dricka mjölk till. Man kanske skulle sodastreamat mjölken.... eller det vita vinet vi har i kylen... fan det måste jag prova!!

I vilket fall så är varken jag eller maken något vidare på att fira årsdagar... det är ju inte de som räknas egentligen... utan snarare alla andra dagar! Sen är jag inte någon romantiker.... jag får ångest av att planera romantiska middagar och presenter och krafs... faktiskt! Oftast ger det spontana och oväntade mer, som man inte sätter en massa press och förväntningar på.

Nä... pannkakor... bubbelmjölk.... mocka skit i stallet.... och titta på Greys Anatomy :-) Så tänker jag fira!!

Boktipset

Ninnaninnaaaninannaaaa.... eh... ja... whatever.... iallafall så tänker jag dela med mig av ett litet boktips! Det är författarinnan till boken "Djävulen bär Prada" som har kläckt ett nytt alster som heter "Diamanter är för evigt".

Nu kanske ni tänker att jag ska recensera boken... men nope... det tänker jag inte göra! Den är väl lite halvbra (alltså hon är ju ingen Paulo Coelho, det kan vi ju enas om), sådär lite lagom lättsmält... med lite romantiskt trams... om ni undrar... men anledningen till att jag köpte boken var för att jag tyckte att framsidan var så fin! Är det friskt?? Vem köper en bok för att framsidan är fin liksom.... eller finns det fler som mig??

Jag kunde helt enkelt inte låta bli... och alla andra böcker såg jättefula ut i jämförelse!


Schneee!

Ja... det ska bli intressant och se om det kommer någon snö imåra :-)


Utekväll med brudarna

I lördags var jag ute för första gången i Östersunds krogsväng.... och det var riktigt jäkla kul! Det var jag, Annica och Carro som åkte in till Plaza och käkade middag... för att sedan fortsätta partaja hela natten lång.

Dansgolvet var bitvis överfullt, så det var bara att köra vassa arbågar i revbenen på folk när det dansades lite för närgånget. När vi inte var uppe på dansgolvet och poppade loss.... så satt vi och löste en jäkla massa världsproblem... shit... jag tror att vi kommer att kunna få någon form av Nobelpris för våra funderingar... om man bara kunde komma ihåg vad det var för problem vi egentligen löste ;-)

Det är jävligt dyrt, rent ut sagt, att köpa sprit på krogen.... men då vi faktiskt blev bjudna vid några tillfällen (alltså alla tre samtidigt) så blev vi inte helt bankrutt!! Alltså vilka trevliga och generösa människor det faktiskt finns ;-) 

För övrigt så kan jag säga att maten på Plaza inte var värd pengarna.... däremot så gick vi till Sibylla när krogen stängde och åt ljuvligt goda hamburgare.... som serverades av Hassan.... en riktigt rolig prick :-)

Alltså, detta var runt halv tre på natten... och jag kan lugnt säga att det inte var ett nyktert klientel han fick dras med... stackars Hassan.... och när folk inte är nyktra så är de både lomhörda... sluddrar.... och fattar trögt.... så han såg lite uppgiven ut emellanåt. Fast vi var varken trögfattade eller lomhörda.... nejdå.... det är bara andra som blir det... vi var huuur sofistikerade som helst.... faktiskt!!

Min kära make ska ha ett stort tack som skjutsade oss in och sedan hämtade oss någon gång vid tre.... tror jag att det var iallafall.... fast han tyckte att vi var lite tråkiga när alla tre typ tuppade av efter att han hade kört några meter.

Nåväl... dagen efter konstaterade vi att det hade varit en riktig toppenkväll... och att vi mådde oförskämt bra med tanke på hur mycket.... eeh.... ramlösa vi drack.... eller var det Tequila.... jaja.... inga efterdyningar iallafall!

Detta måste vi göra om brudar!!Till denna låten ville typ alla dansa....
så det gällde att slåss för sin plats på dansgolvet ;-)


Mitt rum!

Ja, det är vad dottern brukar kalla tvättstugan.... det är ju mammas rum :-) Därför är det ju inte mer än rätt att det är stort och fint, så jag trivs där. Här är iallafall lite bilder på hur det såg ut innan och hur det ser ut nu.

Det kanske inte syns så tydligt men väggarna och golvet är grå.... och luckorna har jag målat vita.Visst blev det fint!?!


Välkommen

Då var det dags för mig att förnya mitt bloggande :-) Jag har länge haft "mammasatu" som bloggnamn, men då jag faktiskt bloggar om så mycket annat än att vara mamma kände jag att det var dags att uppgradera.

Förhoppningsvis kommer både gamla som nya läsare följa min något kaotiska tillvaro... som jag försöker strukturera upp så gott det går.

Hoppas att ni kommer att trivas!

RSS 2.0