Han har ju en poäng!

Jag fick tipset av Therese att jag skulle kolla på en serie som heter "En idiot på resa"! Den finns på SVT-play, och är så jäkla rolig! Komikern Karl Pilkington ska ut och resa för att se världens sju underverk, vilket han gör hyfsat motvilligt. Han är en person som trivs i sin "comfort-zone" där man har alla sina bekvämligheter i form av dasspapper, snacks som inte består av grillade kackerlackslarver, dörr in till toaletten, och där man inte smörjer in huvudet med kobajs för att det anses förhindra skallighet.

Jag resonerar själv lite som mannen i fråga.... för jag tycker att det är överreklamerat att åka utomlands.... jag har liksom inte något behov av att betala hutlösa summor för att trängas i arton timmar på ett flyg, för att sedan få bagaget borttappat, få migrän, bli matförgiftad, gå omkring med en massa andra turister och bli lurad till att köpa souvenirer som ingen vill ha, i ett land där jag inte förstår språket, och där det krälar omkring en massa äckliga insekter, och folk kör som idioter. Där de riktigt vackra och sevärda underverken är inhägnade och inte tillgängliga för de horder av turister som hoppfullt försöker smygfotografera och blir nedbrottade av säkerhetspolisen... typ! Näe... skulle jag vilja uppleva ett land så har jag inget intresse av att göra det som turist... då skulle jag hellre vilja tillbringa några månader där, för att få se den riktiga vardagen, utan att det är någon i varje gathörn som försöker kränga på mig något jag inte vill ha!

För övrigt har jag ju flyttat till mitt favoritresmål... Jämtland! Jag älskar den kalla friska oförstörda luften, den kritvita snön som knarrar under fötterna, och framför allt tystnaden. Solen skiner mest hela tiden (speciellt om man har bott i Göteborg förut ;-) och himlen är underbart blå. Det växer skägglav i varenda träd, och det är ett kvitto på att luften är ren och oförstörd. Jag bor ju i princip på en turistort.... dit många kommer för att få uppleva allt det som jag får uppleva varje dag.... men den är inte överbefolkad eller överexploaterad. Man kan bli lycklig för mindre liksom!! Varför skulle jag vilja resa utomlands? För att inse hur bra jag har det här? Det vet jag ju redan. Nä... jag överlämnar resandet till människor som tycker om det istället.... och så njuter jag av mitt liv varje dag istället, på mitt favotitresmål :-)

Här får ni ett klipp ur programmet iallafall!Under utredning!

I många år har jag haft problem med värk. Ont i huvudet, ont i nacken, skulderbladet, ryggen, handleder, fötter, höfter m.m. Till detta har jag även haft en massa andra diffusa symptom från bihålor, käkar, yrsel, illamående, dimsyn, och framförallt en otroligt jobbig trötthet.... alltså en "nugårjagochläggermigpåtågspåret" trötthet. Detta har jag ätit värktabletter för dagligen, i form av panocod och voltaren T... och en massa andra tabletter för alla andra konstiga symptom jag har.

Det är först nu när vi har flyttat till Jämtland som jag har haft tid att inse hur dåligt jag mår... vilket ju är både positivt och negativt. Jag har fått ett rehab-team på hälsocentralen, som ska göra någon form av utredning på vad som orsakar alla mina problem.

Långvarig muskelsmärta är något som de har konstaterat att jag har... och ja... det visste jag ju redan... men nu när jag var hos sjukgymnasten och han undersökte mig så sa han att jag verkar ha ådragit mig en Whiplash-skada! När detta skulle ha hänt har jag ingen aning om eftersom jag aldrig varit med om någon bilolycka... men jag har ju ramlat av en och annan häst under åren :-/ Så nu har jag fått en remiss till röntgen för att utesluta några andra skador eller missbildningar i nacken... och ska få sjukgymnastik för detta.

Hur det sedan blir med de långvariga muskelsmärtorna, som eventuellt kan ha utvecklats till det där ordet som jag helst inte vill yttra... fibromyalgi, det vet jag inte... men som det ser ut nu så ska jag ta en dag i taget och hoppas att allt löser sig om jag får ordning på min nacke.... varifrån alla konstigheter verkar härröra.

Det skulle varit väldigt skönt att slippa muskelvärken.... den är fruktansvärt handikappande, och gör att jag inte kan träna utan att få vansinnigt ont... och då menar jag inte träningsvärk i vanlig mening. Även "vanliga" sjukdomar som förkylningar, influensa, magsjuka blir ju värre eftersom jag har en ökad smärtkänslighet som inte går att medicinera bort.

Det värsta av allt är att försöka förklara för människor som ifrågasätter mig.... och som tycker att det inte ser ut att vara något fel på mig. För jag har ingen lust att förklara... jag orkar inte försvara det faktum att jag inte orkar det som normala människor gör! Inte nog med att man mår skit.... man måste försvara sig för okunniga människor som knycker en massa energi som jag inte har.... vilket gör att jag mår ännu sämre!

Så nu hoppas jag att den här utredningen ska ge klarhet i all skit, och att jag får behandling som underlättar mitt liv :-)


Döende... del ett och del två!

Jag har fått min beskärda del av sjukdomar och otur nu... enough is enough!! Det började med influensan, som nästan tog död på mig. Jag har fortfarande knappt något luktsinne.... eller smaksinne.... och det är tråkigt!

Det fortsatte med att natten till igår tillbringades på toaletten med antingen matförgiftning eller vinterkräksjukan... i vilket fall så var det en nära dödenupplevelse som pågick i nästan tolv timmar! Ni som känner mig vet att jag har kräkfobi... jag föder hellre barn än blir magsjuk... det är verkligen det värsta jag vet... så det har varit väldigt synd om mig... igen! Förhoppningsvis slipper resten av familjen uppleva detta!

Ett tips för övrigt, när man har problem med magen är Proviva fruktdryck! Den levde jag på igår... och magen har varit stabil sedan dess! Annars har jag levt på risgrynsgröt efter jag varit magsjuk förr... men Provivan är mycket bättre vilket kanske beror på lactobacillerna i den :-) Bra baciller det där!

 

RSS 2.0