Vad hände med subtiliteten?

Det känns som att vi måste effektivisera allt i dagens samhälle, och det gäller framförallt vilka budskap vi sänder varandra. Vi har inte tid att hymla om saker och ting.... det är lika bra att gå rakt på sak liksom! Vill vi ha något så får vi tala om det... eller helt enkelt missa tåget. 

Anledningen till dessa funderingar är bl.a. Veronica Maggios senaste låt "Jag Kommer" och Enrique Iglesias "Tonight I'm Fucking You"! Det går inte att tolka in så mycket i texten än vad de faktiskt vill förmedla.

Veronica... ja... hon kommer... i hissen och i trappen och lite var som helst.... och Enrique vill helt enkelt ligga med bruden han har spanat in och orkar inte jobba sig, så han ödslar ingen tid utan förklarar för en intet ont anande flickstackare vad hon kommer att pyssla med lite senare... vilket hon förmodligen inte har någonting emot... men ändå! Vad hände med "Tjena kexet... står du här och smular?" och lite gammalt hederligt flörtande... va? 

Vart tog det mer subtila vägen... alltså texter där man måste fundera en stund för att fatta? Fast det kanske bara är jag som lyssnar på låttexterna... som för övrigt bara handlar om typ knark, snusk och krossade hjärtan. Ja... nu klagar jag inte... utan skrattar mest åt dem som tokdiggar en låt som hade fått vem som helst att bli röd som en tomat... under förutsättning att de visste vad de egentligen sjöng :-)

Det blir dock lite mer uppenbart när man sjunger på svenska... där försvinner inte så mycket i översättningen. Eller har jag missuppfattat texten? Kan det vara något annat hon sjunger om än att komma?
Nåväl... Mr Iglesisas kan man ju inte missuppfatta iallafall...
där är det är pang på rödbetan bara ;-)Handla aldrig på en lönehelg!

Nagellack, smink, vin och en bh... är vad jag inhandlade idag när jag och grannen var en sväng in till stan! Så någon tusing fattigare, och några provrum senare har jag kommit fram till att jag är ful och fet och fattig! Vilket givetvis motiverar både inköpet av smink och vin. Jag kan helt enkelt sminka över det värsta och supa mig snygg!

Nä men seriöst så ska man inte åka in till stan när det är lönehelg.... för det var typ kö in till provrummen överallt... OCH till kassorna... så då tappade både jag och Annica humöret och drog hem igen... till skogen! Här är det iallafall inga köer någonstans!

Mojje

Det är fler än jag som tycker om när solen skiner :-) Mojje letar alltid upp den fläck i huset där solen strålar in... eller där det är som varmast! Han är en livsnjutare!


Konsekvenser!

Lillan har klart för sig vad som händer om man inte sköter sig här hemma! Imorse ägde följande konversation rum:

Lillan: -Pappa... Olliver sa minst två fula ord!

Maken: - Jaaa... suck*.... vad ska vi göra med honom??

Lillan: - Sälj honom på Blocket!


Me Myself and I

Helgen som gick har det varit full rulle här hemma... för Therese och Mattias har anlänt till Jämtland... närmare bestämt hem till oss :-)

Igår drog de till Åre för lite skidåkning, och tog med sig min make och våra barn.... så jag är gräsänkling tills på torsdag!

Solen strålar ute, hundarna är lyckliga som har fått sova med mig inatt, och jag kan sysselsätta mig med att göra "inteettendasteskit" idag. Eller njae... det är ju en sanning med modifikation då jag måste se till att alla djur överlever.... och att tvätten blir lite tvättad.... och mocka skit! Fast jag kan ju göra allt detta precis när jag vill... typ tvätta mitt i natten och sova på dagen... om jag nu vill vara riktigt rebellisk!

Jaja... jag kanske ska börja med att klä på mig iallafall.... eller!?!

Livin' on the edge ;-)


Den där festivalen...

...som kallas för Melodifestivalen... eller Mello som den så fult har förkortats till... är en tillställning som jag älskar att hata! Fast på senare tid har schlagermusiken (tack gode Gud) tvättats bort, och andra genrer har fått träda fram. Alltså jag hatar verkligen glada schlagerdängor... det är vidrigt!

En studsig, maniskt leende, hyperaktiv Carolakopia som blivit koreograferad av Christer Lindarw på crack, med en glad poppig låt i dur, är min bild av schlager.... änd aj häjt it! Trots mitt hat måste jag titta... bara för att kunna avgöra vad som är skit och vad som inte är det... ja, enligt mig då ;-)

I år blev jag fasktiskt riktigt positivt överraskad av ett bidrag! Loreen med bidraget "My Heart is Refusing Me" är en riktigt bra club-låt med trancekänsla.... den går varm här hemma.... och hon har en helt fantastisk röst. En riktig antischlager!


För er som undrar så hoppas jag att Sara Varga vinner :-)


RSS 2.0