Vad hände med subtiliteten?

Det känns som att vi måste effektivisera allt i dagens samhälle, och det gäller framförallt vilka budskap vi sänder varandra. Vi har inte tid att hymla om saker och ting.... det är lika bra att gå rakt på sak liksom! Vill vi ha något så får vi tala om det... eller helt enkelt missa tåget. 

Anledningen till dessa funderingar är bl.a. Veronica Maggios senaste låt "Jag Kommer" och Enrique Iglesias "Tonight I'm Fucking You"! Det går inte att tolka in så mycket i texten än vad de faktiskt vill förmedla.

Veronica... ja... hon kommer... i hissen och i trappen och lite var som helst.... och Enrique vill helt enkelt ligga med bruden han har spanat in och orkar inte jobba sig, så han ödslar ingen tid utan förklarar för en intet ont anande flickstackare vad hon kommer att pyssla med lite senare... vilket hon förmodligen inte har någonting emot... men ändå! Vad hände med "Tjena kexet... står du här och smular?" och lite gammalt hederligt flörtande... va? 

Vart tog det mer subtila vägen... alltså texter där man måste fundera en stund för att fatta? Fast det kanske bara är jag som lyssnar på låttexterna... som för övrigt bara handlar om typ knark, snusk och krossade hjärtan. Ja... nu klagar jag inte... utan skrattar mest åt dem som tokdiggar en låt som hade fått vem som helst att bli röd som en tomat... under förutsättning att de visste vad de egentligen sjöng :-)

Det blir dock lite mer uppenbart när man sjunger på svenska... där försvinner inte så mycket i översättningen. Eller har jag missuppfattat texten? Kan det vara något annat hon sjunger om än att komma?








Nåväl... Mr Iglesisas kan man ju inte missuppfatta iallafall...
där är det är pang på rödbetan bara ;-)



Kommentarer
Postat av: Therese

Jaadu...jag vet inte riktigt....men samma fundering har slagit mig. Vad är det för fel på normal uppvaktning? skulle sällan gå igång på "Hej tjejen, ikväll ska jag kn-lla dig"... haha...

2011-03-29 @ 22:50:57
URL: http://theresan.wordpress.com
Postat av: EA

Fick du några gulliga bilder på valparna och Kiwok? :D

2011-03-30 @ 10:00:40
URL: http://eahunddagis.blogg.se/
Postat av: Therese

SV: Jamen, han är ju mitt frikort... han behöver inte ens fråga!;) Jag menar vanliga dödliga män alltså:)

2011-03-30 @ 12:11:33
URL: http://theresan.wordpress.com
Postat av: Carro

Haha, så sant så sant!

2011-04-05 @ 09:46:25
URL: http://carolinewall.se
Postat av: Honung

Åh, jag lyssnar alltid på texter. Enrique ger jag inte mycket för och inte verkar han kunna flirta heller. :)

2011-04-19 @ 09:39:28
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: ullrika

Det finns ju en till nu, den där "får jag ligga med dig då?". Lagom intressant. Men lite gulligt är ju att EmmaLi diggar Maggios låt och skuttar runt på stan och nynnar "jag komme' jag komme', jag t'o' att ja ä kääää'!"... ;)

2011-05-03 @ 22:58:04
URL: http://ullrika.se
Postat av: S@tu

Ja Ullrika... jag hörde den för någon dag sedan, och vad ska man säga... allt i hela universum verkar ju gå ut på att få ligga!

2011-05-04 @ 00:30:07
URL: http://satusliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0