Nya familjemedlemmar

Vi har blivit fler i familjen... och nytillskotten heter Gizmo och Disa. De är fem och åtta år gamla och är omplaceringar. Jag tycker att det är bättre att ta omplaceringskatter eftersom man många gånger slipper utlägg för kastrering och tillbehör (typ leksaker, bur, kattlåda mm.). Dessutom är de inte lika galna som kattungar brukar vara... som typ klättrar längs med väggarna och hänger i gardinerna :-)

I vilket fall så är Gizmo en kastrerad bondkatt som har varit innekatt och bott i lägenhet. Efter att hans kattkompis Åke flyttat ifrån honom ville ägarinnan omplacera även Gizmo, och den annonsen nappade jag på. Det vart riktigt lyckat, och Mojje som vi haft sen tidigare har blivit lugnare när han fått en kattkompis. Mojje är för övrigt väldigt pedagogisk med andra katter och välkomnar dem på ett lugnt men nyfiket sätt, alltså en riktig mönsterkatt ;-)

När Gizmo hade vant sig vid oss, och att få vara utomhus, så fick jag en förfrågan från mina föräldrar om jag ville ta hand om deras Disa (som de tog som en omplacering för några månader sedan) eftersom det inte fungerade hos dem... och jag kunde ju givetvis inte säga nej... för hon är sötare än socker, och helt grym på att fånga möss och sorkar.

Hon är en Helig Birma, och har också varit innekatt i hela sitt liv... fram tills hon flyttade till mina föräldrar. När de började vänja henne vid utelivet verkade det som om att hon ville ta igen alla förlorade år, och började jaga möss som besatt! Hon kunde lätt ta fem möss per dag, och släpade dem till mammas och pappas nya veranda, som såg ut som ett slagfält med blod överallt... alternativt att hon kräktes upp dem inomhus :-)

Det var ju inte riktigt vad de hade förväntat sig eftersom rasen ska vara lugn och tystlåten!?! Ja... det sket sig kan man väl säga... för hon jamar högre än någon annan katt och vill bara ut och jaga möss... en mördarmaskin helt enkelt.... så förmodligen är hon väl ett måndagsexemplar ;-)

Nåväl... hon passar bra här hos oss... och verkar tycka om sällskapet från de andra katterna... även fast hon fräser när grabbarna kommer för nära inpå. De verkar även tycka om henne och är väldigt nyfikna över vad det är för vacker flicka som har flyttat in... så allt kommer nog funka finemang!

Gizmo har hittat sin favoritplats :-)




Här nedan är Disa, som inte riktigt vet vart favoritplatsen är än




Gismo ville gärna hälsa Disa välkommen...
men fick inte komma närmare än såhär!



Ja... nu har vi ännu fler djur i vår djurpark ;-)


Kommentarer
Postat av: Christin

Åh va mysigt med fler katter!! AVUNDSJUK!!! Va duktig Mojje är som tar emot dem så snällt :-) Jag har uppfostrat honom väl!

2011-09-22 @ 14:45:21
Postat av: Josefine

Oj vad roligt och läsa! Han ser ut o må riktigt gott! =) En tjejkatt lät ju inte alls dumt ;)

Kram

2011-09-22 @ 19:25:07
Postat av: Therese

:) Det ser ut som att Gizmo vågar sig upp i sängen nu?

2011-09-23 @ 10:53:38
URL: http://theresan.wordpress.com
Postat av: P.S Hundar

Vi hade ju en Birma också, dock från ett katthem med men. Det är ingen lätt ras att ta som omplacering, det vår hade problem med var att han lättade trycket lite varsom pga. tidigare stress på katthem. Om vi bestämmer oss för katt igen så blir det garanterat en kattunge.

Hur funkar Smilla &Enzo med katterna? :)

2011-10-10 @ 08:11:15
URL: http://pshundar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0