Höstens kontraster
Nya familjemedlemmar

Vi har blivit fler i familjen... och nytillskotten heter Gizmo och Disa. De är fem och åtta år gamla och är omplaceringar. Jag tycker att det är bättre att ta omplaceringskatter eftersom man många gånger slipper utlägg för kastrering och tillbehör (typ leksaker, bur, kattlåda mm.). Dessutom är de inte lika galna som kattungar brukar vara... som typ klättrar längs med väggarna och hänger i gardinerna :-)

I vilket fall så är Gizmo en kastrerad bondkatt som har varit innekatt och bott i lägenhet. Efter att hans kattkompis Åke flyttat ifrån honom ville ägarinnan omplacera även Gizmo, och den annonsen nappade jag på. Det vart riktigt lyckat, och Mojje som vi haft sen tidigare har blivit lugnare när han fått en kattkompis. Mojje är för övrigt väldigt pedagogisk med andra katter och välkomnar dem på ett lugnt men nyfiket sätt, alltså en riktig mönsterkatt ;-)

När Gizmo hade vant sig vid oss, och att få vara utomhus, så fick jag en förfrågan från mina föräldrar om jag ville ta hand om deras Disa (som de tog som en omplacering för några månader sedan) eftersom det inte fungerade hos dem... och jag kunde ju givetvis inte säga nej... för hon är sötare än socker, och helt grym på att fånga möss och sorkar.

Hon är en Helig Birma, och har också varit innekatt i hela sitt liv... fram tills hon flyttade till mina föräldrar. När de började vänja henne vid utelivet verkade det som om att hon ville ta igen alla förlorade år, och började jaga möss som besatt! Hon kunde lätt ta fem möss per dag, och släpade dem till mammas och pappas nya veranda, som såg ut som ett slagfält med blod överallt... alternativt att hon kräktes upp dem inomhus :-)

Det var ju inte riktigt vad de hade förväntat sig eftersom rasen ska vara lugn och tystlåten!?! Ja... det sket sig kan man väl säga... för hon jamar högre än någon annan katt och vill bara ut och jaga möss... en mördarmaskin helt enkelt.... så förmodligen är hon väl ett måndagsexemplar ;-)

Nåväl... hon passar bra här hos oss... och verkar tycka om sällskapet från de andra katterna... även fast hon fräser när grabbarna kommer för nära inpå. De verkar även tycka om henne och är väldigt nyfikna över vad det är för vacker flicka som har flyttat in... så allt kommer nog funka finemang!

Gizmo har hittat sin favoritplats :-)
Här nedan är Disa, som inte riktigt vet vart favoritplatsen är än
Gismo ville gärna hälsa Disa välkommen...
men fick inte komma närmare än såhär!Ja... nu har vi ännu fler djur i vår djurpark ;-)


Min Smilla <3

Några ajfånbilder från i somras, när Smilla hade badat nere vid Raftsjön.Hjälper mot allt!

Det finns en produkt som heter Prob-olja till hästar och hundar, och jag kan nu kostatera att det även hjälper på människor! När jag häromdagen fick in ett hästhår på tungan reagerade jag utan att tänka mig för, och tog bort det, med en massa hästbös på fingrarna... så jäkla orutinerat! Till saken hör att jag hatar att ha skitiga händer och brukar alltid tvätta dem så fort jag kan, men inte tillräckligt fort denna gången.

Iallafall så fick jag blåsor på tungspetsen, sådana som kliar, svider och bara jävlas tills man blir helt tokig... och efter typ en miljon olika (misslyckade) behandlingsalternativ kom jag att tänka på Prob-oljan :-) Den är helt fantastisk när djuren blir myggbitna på sommaren, eller får problem med tassarna när det är blött ute. Så valet var inte svårt när det stod mellan oljan eller att knipsa av tungspetsen.

Idag har jag baddat tungan med en bomulls-tuss doppad i oljan, och besvären är i princip borta!! Helt sjukt... eller friskt... eller ja... ni fattar! Det sved ju på tungan så jag nästan började gråta, men det var det värt... lätt. Så om ni inte har den hemma så tycker jag att ni ska införskaffa den genast... nu... med en gång!Missbruk eller hobby?

Jag har ett, vad jag kallar, intresse för allt som har med skönhet att göra! Smink, hårprodukter, hudkrämer, parfym och nagellack... ja allt... men framför allt nagellack.... jag älskar nagellack. Dessa fina färger som lyser upp vardagen och gör livet lite lättare att leva... som bara står och väntar på att man ska köpa dem... som har en magnetisk kraft som drar mig mot dem... och tvingar mig att köpa minst ett lack vid varje shoppingtillfälle.

Det bästa är att de finns överallt... och man behöver inte vara rik för att köpa ett nagellack... det finns budgetalternativ... som Depend... eller H&Ms lack som man kan få för mellan 20-40 riksdaler... eller runt 10 när det är rea!

Mina favoriter är pastellfärger.... och glittriga lack.... eller allra helst en kombination av dessa :-)

Min make har föga förståelse för detta, och suckar när jag står och väljer bland de olika färgerna (han brukar inte följa med och shoppa, men det finns ju nagellack på ICA-Maxi liksom, och han följer ju med och handlar mat ;-). Så undrar han om det ens finns kvar några nyanser som jag inte har.... vilket det faktiskt finns.... miljontals!

Iallafall så tycker jag själv att min samling är ganska blygsam... men det beror ju givetvis på vad man jämför med. Ska man jämföra med makens alla Amiga-prylar eller verktyg så är min nagellackssamling en fis i rymden, men jämför man med hans slips-samling så är jag rätt körd (han har typ 3 slipsar).

Det tråkiga i kråksången är att mina naglar aldrig blir långa och fina... prova och dra åt sadelgjorden med långa naglar.... det funkar inte. Men, men.... jag har ju tillräckligt med naglar att måla iallafall, så att mina naglar är korta är ju egentligen bara en liten parentes i det hela.

Jag har införskaffat en väska från Jula att ha mina nagellack i.... men till saken hör nu att den börjar bli full!!! Så jag måste skaffa en till.... eller sluta köpa nagellack.... eh.... eller näe.... jag måste köpa en till väska... eller kanske sådana ställ som de har i butikerna!?! Ska undersöka detta närmare.

För att jag inte ska bli idiotförklarad.... eller något annat dumt.... så ska jag länka till min väninnas nagellacksblogg (som jag bara ääälskar :-) och därmed bevisa att det finns fler som mig, och att det helt enkelt är en fullkomligt normal hobby.... och inte ett missbruk! Hon har fler nagellack än mig faktiskt ;-)

Nåväl, Lindas Nailorama heter bloggen.... och hon har inte lösnaglar.... utan det är hennes riktiga... helt egna!!! Ta en titt på hennes Watermarblingnaglar.... sååå snyggt!


Vi fick finfrämmat...

...för ett tag sedan... och det var inte vem som helst heller, utan Ludde! Han är en Alaskan Malamute av modellen störst :-) och han är anledningen till att jag förälskade mig i just den hundrasen. Kenneth och Monica som äger Ludde är vänner till mina föräldrar, och var här på besök, så då passade vi på att låta Ludde och Enzo lära känna varandra. Det gick alldeles strålande bra, och de blev som ler och långhalm.

Jag passade givetvis på at fotografera lite.... och då kom ju även hästarna med på bild.... och för er som inte vet det så har Therese och Mattias flyttat hit från Göteborg, och bor nu granne med oss :-) Therese häst bor tillsammans med våra hästar, han är alltså den jättestora bruna hästen på bilderna, och han har blivit kung i hagen. Frida är fullkomligt förälskad i honom... och ja... vem är inte det liksom ;-)

Iallafall... även Zelda (grannarnas hund) fastnade på bild när hon hälsade på Ludde... så det blev många kort tagna! Här är några av dem.

LuddeLudde och EnzoOlliver och Enzo

En stilstudie i hur man ylar... Ludde är expert!Här hälsade Zelda på Ludde, och gömde sig sedan bakom mig :-)

Tydde

Tydde, Lissan och FridaMin Frida

Det är trevligt att kramas <3

Lizzan


Käringön i somras

När man är ute på Käringön så är det alltid väldigt tacksamt att fotografera, det händer så otroligt mycket i omgivningarna, och det är så många fina solnedgångar. Här får ni några foton, som jag tog när vi var där :-)För er som undrar så har jag inte redigerat bilderna, de är i vissa fall beskurna (och har fått ramar och signatur dårå) men annars är de omanipulerade!


RSS 2.0